Acasă Economie Investiție uriașă în China în producția de semiconductori

Investiție uriașă în China în producția de semiconductori

0
Investiție uriașă în China în producția de semiconductori

Compania chineză Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) va investi 8,87 miliarde de dolari pentru a construi la Shanghai o fabrică de cipuri, extinzându-şi capacitatea pe fondul deficitului global de semiconductori, anunță News.ro.

Marii producători auto au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de cipuri pentru industria auto. În sectorul auto, cererea de cipuri este foarte puternică, alimentată de boom-ul vânzărilor de automobile electrice. Însă producătorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.

Şi alţi producători de semiconductori, cum ar fi Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp Ltd (TSMC) şi GlobalFoundries, au anunţat majorarea capacităţilor de producţie.

SMIC va construi o linie de producţie în zona de liber schimb din districtul Pudong, pentru cipuri fabricate cu tehnologia de 28 nanometri (nm). Fabrica va fi construită de o societate mixtă al cărei acţionar majoritar este SMIC iar partener este firma Lingang FTZ

Alte companii cu fabrici în zonă sunt Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL) şi Tesla.

În ultimul deceniu, statul chinez a investit miliarde de dolari pentru a ajuta producătorii interni de cipuri să-şi depăşească rivalii din Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.