Acasă Economie Irlanda amendează WhatsApp cu 225 de milioane de euro pentru încălcarea normelor UE privind protecția datelor

Irlanda amendează WhatsApp cu 225 de milioane de euro pentru încălcarea normelor UE privind protecția datelor

0
Irlanda amendează WhatsApp cu 225 de milioane de euro pentru încălcarea normelor UE privind protecția datelor

Comisia pentru protecția datelor din Irlanda (DPC) a amendat WhatsApp cu 225 de milioane de euro pentru încălcarea normelor UE privind confidențialitatea utilizatorilor, potrivit Euronews.

Autoritatea a declarat că WhatsApp Ireland nu a reușit să furnizeze utilizatorilor informațiile necesare privind protecția datelor.

Este cea mai mare amendă emisă vreodată de DPC și a doua cea mai mare amendă impusă unei organizații în temeiul legislației UE privind protecția datelor.

Platforma de mesagerie deținută de Facebook a fost, de asemenea, acuzată pentru că nu și-a îndeplinit „obligațiile de transparență”.

Amenda inițială acordată WhatsApp a fost majorată de Consiliul European pentru Protecția Datelor din cauza „unei serii de factori”, a adăugat DPC.

Organismul, care este autoritatea principală de reglementare a confidențialității datelor pentru Facebook în cadrul Uniunii Europene, a declarat că problemele legate de conformitatea WhatsApp în 2018 cu normele UE privind datele privind transparența.

„Aceasta include informații furnizate persoanelor vizate despre prelucrarea informațiilor între WhatsApp și alte companii Facebook”, a declarat autoritatea de reglementare irlandeză într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al WhatsApp a declarat că problemele în cauză au legătură cu politicile în vigoare în 2018.

„WhatsApp se angajează să ofere un serviciu sigur și privat. Am lucrat pentru a ne asigura că informațiile pe care le oferim sunt transparente și cuprinzătoare și vom continua să facem acest lucru”, a spus purtătorul de cuvânt.

DPC a fost criticat în trecut de alte autorități de reglementare europene pentru că a luat prea mult timp pentru a lua decizii care implică giganți tehnologici și pentru că nu le-a amendat suficient pentru încălcări.

Autoritățile de reglementare a datelor din alte opt țări europene au declanșat un mecanism de soluționare a litigiilor după ce Irlanda și-a împărtășit decizia provizorie în legătură cu ancheta WhatsApp, care a început în decembrie 2018.

În iulie, o ședință a Comitetului European pentru Protecția Datelor a emis o „instrucțiune clară care impunea DPC să reevalueze și să-și mărească amenda propusă pe baza mai multor factori conținuți”, a declarat autoritatea de reglementare irlandeză.

„În urma acestei reevaluări, DPC a aplicat o amendă de 225 de milioane de euro WhatsApp”, a transmis Comitetul European pentru Protecția Datelor.

Autoritatea de reglementare irlandeză a avut 14 anchete majore asupra Facebook și a filialelor sale WhatsApp și Instagram deschise de la sfârșitul anului trecut.

De asemenea, WhatsApp a primit ordin să ia o serie de acțiuni pentru a-și alinia politicile de date cu reglementările stricte ale UE.

WhatsApp a declarat că amenda este „cu totul disproporționată” și că va face apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.