Acasă Economie Irlanda va renunța la aproape toate restricțiile COVID

Irlanda va renunța la aproape toate restricțiile COVID

0
Irlanda va renunța la aproape toate restricțiile COVID

Dupa ce Anglia relaxează măsurile antiepidemice, si Irlanda va elimina sâmbătă aproape toate restricțiile impuse de COVID-19, după ce a trecut prin furtuna provocată de varianta Omicron, care a dus la o creștere majoră a numărului de infecții, a declarat premierul Micheal Martin.

Irlanda a înregistrat săptămâna trecută a doua cea mai mare rată de incidență a COVID-19 din Europa, dar și una dintre cele mai mari absorbții de vaccinuri de rapel de pe continent, ceea ce a ajutat la menținerea numărului de persoane grav bolnave mult sub vârful anterior.

„Am trecut peste furtuna Omicron”, a declarat Martin în discursul televizat de vineri, în care a spus că vaccinurile de rapel au „transformat complet” situația din țară.

„Am stat aici și v-am vorbit în câteva zile foarte întunecate. Dar astăzi este o zi bună”, a spus el.

Țara a fost una dintre cele mai precaute din Uniunea Europeană în ceea ce privește riscurile legate de COVID-19, instituind unele dintre cele mai vechi restricții de călătorie și de ospitalitate.

Însă, în urma sfaturilor primite de la oficialii din domeniul sănătății publice, guvernul a decis că barurile și restaurantele nu vor mai fi nevoite să închidă la ora 20.00, restricție instituită la sfârșitul anului trecut, când a lovit valul Omicron, sau să ceară clienților dovada vaccinării.

De asemenea, capacitatea locațiilor în interior și în aer liber va reveni la capacitate maximă, deschizând calea pentru o mulțime plină pentru campionatul de rugby al celor Șase Națiuni de luna viitoare.

Unele măsuri, cum ar fi necesitatea de a purta o mască în transportul public și în magazine, vor rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii februarie, a declarat Martin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.