Acasă Externe Israel și Kosovo, țară cu majoritate musulmană, au stabilit relații diplomatice formale

Israel și Kosovo, țară cu majoritate musulmană, au stabilit relații diplomatice formale

0
Israel și Kosovo, țară cu majoritate musulmană, au stabilit relații diplomatice formale

Israel și Kosovo au stabilit relații diplomatice formale într-o ceremonie virtuală pe Zoom, o decizie anunțată inițial în septembrie de fostul președinte american Donald Trump.

Kosovo a agreat să stabilească o ambasadă în Ierusalim și va fi prima țară cu majoritate musulmană care acționează în acest sens.

De asemenea, la ceremonia virtuală au fost prezenți ambasadorul SUA în Kosovo, Philip Kosnett, responsabilul afacerilor SUA în Israel, Jonathan Shrier și asistentul secretar adjunct al SUA (reprezentant al Departamentului de Stat în regiunea balcanică), Matthew Palmer. În timpul ceremoniei, fiecare ministru a semnat trei acorduri de cooperare. Primul acord – comunicatul comun – a stabilit relații diplomatice bilaterale și a fost semnat în patru limbi: ebraică, engleză, albaneză și sârbă. Un alt acord a stabilit un cadru de consultare între cele două ministere, iar un al treilea a încadrat activitățile de cooperare ale agenției de dezvoltare internațională a Israelului Mashav. După semnarea acordurilor, miniștrii și-au trimis reciproc copiile semnate prin e-mail pentru ratificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.