Israelul va începe să permită intrarea tuturor turiștilor, indiferent dacă aceștia au fost sau nu vaccinați împotriva COVID-19, de la 1 martie, a anunțat, duminică, biroul prim ministrului, relatează Reuters, preluată de News.ro. Intrarea în Israel va necesita în continuare două teste PCR, unul înainte de a zbura și unul la aterizare, se arată în comunicat.

În prezent, doar străinii vaccinați împotriva COVID-19 au voie să intre în Israel. “Observăm o scădere constantă în ceea ce privește decesele, astfel că acesta este momentul să deschidem treptat ceea ce am fost primii din lume care am închis”, a spus prim-ministrul Naftali Bennett.

Israelul și-a închis granițele pentru străini pentru prima dată în martie 2020. Numărul de vizitatori a crescut încet, pe măsură ce țara a ridicat unele restricții, dar acestea rămân cu mult sub nivelurile de dinainte de pandemie. Aproximativ 46.000 de turiști au intrat în Israel luna trecută, în creștere față de 7.800 cu un an mai devreme, dar cu mult mai puțin decât cei 333.000 de vizitatori din ianuarie 2020. “În același timp, vom fi atenți, iar în cazul unei noi variante vom reacționa rapid”, a spus Bennett.