Japonia are un nou prim-ministru

357

Parlamentul japonez s-a reunit din nou luni pentru a alege un prim-ministru. Votul a fost o simplă formalitate pentru aprobarea lui Kishida Fumio, care a câștigat săptămâna trecută cursa pentru a deveni noul lider al Partidului Liberal Democrat, aflat la putere.

De atunci, dl Kishida a fost ocupat să decidă asupra conducerii partidului și asupra numirilor din cabinet. Se pare că echipa sa va include câteva fețe cunoscute, printre care actualii miniștri de externe și al apărării, Motegi Toshimitsu și Kishi Nobuo, fratele unui fost prim-ministru, Abe Shinzo. Se pare că dl Kishida plănuiește să creeze un post la nivel ministerial pentru politica de securitate economică, un semn al îngrijorărilor tot mai mari legate de China, și să conducă un pachet de stimulare de amploare, un indiciu al îngrijorărilor legate de sănătatea economiei în timpul pandemiei.

Dl Kishida își acordă puțin timp pentru a se acomoda. Alegerile pentru camera inferioară trebuie să aibă loc până la sfârșitul lunii noiembrie; se pare că dl Kishida plănuiește să le convoace încă de la 31 octombrie.

SURSĂeconomist