Japonia. Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 pe scara Richter s-a produs pe coasta regiunii Fukushima. A fost emisă o avertizare de tsunami.

Prefecturile japoneze Fukushima și Miyagi au fost lovite, la ora 16:36 (ora României), de un cutremur puternic de 7,3 pe scara Richter, la o adâncime de 60 de kilometri, potrivit Agenției Meteorologice a Japoniei.

Agenția meteorologică a emis o avertizare de tsunami de un metru pentru cele două prefecturi și a sfătuit locuitorii să se îndepărteze de țărm și să se adăpostească în zone mai înalte.

Cutremurul s-a resimțit și în alte regiuni din estul Japoniei, inclusiv în Tokyo, unde clădirile au fost zguduite violent. Compania electrică TEPCO a declarat că evaluează impactul asupra echipamentului de la centrala nucleară Fukushima, care a mai fost lovită de un cutremur devastator și un tsunami în martie 2011, când au fost uciși peste 2.000 de oameni.

Aproximativ 2 milioane de locuitori din Fukushima și Miyagi au rămas fără curent, a mai spus TEPCO, dintre care 700 de mii de persoane din capitala Tokyo.

Surse alternative: Deutsche Welle, Japan Times