Selecţionata României a fost surclasată de Coreea de Sud cu 4-0 (1-0), duminică, la Kashima, în Grupa B a turneului masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, dar rămâne în cursă pentru sferturile de finală.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a făcut un meci foarte modest, jucătorii noştri comiţând toate erorile posibile, de la autogol, cartonaş roşu şi penalty, până la pase greşite şi alte greşeli tehnice.

România, care a învins Hondurasul în primul meci cu 1-0, rămâne în cursă pentru sferturile de finală, însă va trebui să învingă Noua Zeelandă în ultimul meci pentru a merge mai departe.

Jucătorii români au fost depăşiţi de adversari la toate capitolele, viteză, capacitate de efort, tehnică, inspiraţie, dorinţă, spirit de sacrificiu, echipă, şansă.

Prima ocazie a asiaticilor a venit în min. 11, când Aioani a respins mingea reluată din careu de Uijo Hwang. Coreea de Sud a mai avut o oportunitate bună în min. 24, dar lovitura de cap a lui Taewook Jeong a trimis mingea peste poartă.

Coreea a deschis scorul în min. 27, când căpitanul echipei noastre, Marius Marin (Pisa), a trimis imparabil în propria poartă mingea venită din centrarea lui Dongjun Lee.

România a avut apoi o şansă mare de a restabili egalitatea, beneficiind de o lovitură liberă din careul sud-coreean, de la circa 10 metri, la o gafă a portarului, dar şutul lui Ciobanu a fost respins de Bumkeun Song (34).

A fost ultimul zvâcnet ofensiv al echipei noastre înainte de pauză, în rest adversarii având ocazie după ocazie. Seungwon Jeong (37) a tras de la peste 22 de metri, dar a respins Aioani. Dujae Won (39) a trimis pe lângă poartă din careu. Donggyeong Lee (43) a şutat frumos de la 17 metri, pe lângă ţintă, spre uşurarea lui Aioani, care nu a avut reacţie. Portarul nostru a fost şi el aproape de autogol, în min. 45, când a scăpat mingea printre picioare la o centrare, dar l-a salvat bara.

România a intrat la pauză în zece oameni, după ce Ion Gheorghe a primit al doilea cartonaş galben pentru o intrare stupidă la centrul terenului.

Jocul a avut un singur sens în repriza secundă, tricolorii făcând faţă cu greu atacurilor în valuri ale coreenilor. Aioani (52) s-a opus golului la şutul lui Uijo Hwang, scăpat singur. Avantajul asiaticilor s-a majorat în min. 59, când şutul de la 22 de metri al lui Donggyeong Lee a fost deviat nefericit de Valentin Gheorghe, iar apoi şi de Wonsang Um: 0-2.

Hwang (70) a trimis cu capul în plasa laterală, reluând o centrare la colţul scurt, după care Ricardo Grigore a fost în prim plan de două ori. În min. 77 a respins din faţa porţii goale, la un atac sud-coreean, iar în min. 83 l-a faultat în careu pe Seol Youngwoo, iar Kangin Lee a transformat penalty-ul: 0-3.

Ultimul gol a fost înscris de acelaşi Kangin Lee (90), jucătorul Valenciei marcând cu un şut de la 15 metri.

În celălalt meci din grupă, Hondurasul a învins Noua Zeelandă cu 3-2.

Coreea de Sud e lider, cu 3 puncte (+3), urmată de Honduras şi Noua Zeelandă, câte 3 puncte (0), şi România, 3 puncte (-3).

Miercuri 28 iulie sunt programate ultimele meciuri din grupă, România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo) şi Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

România – Coreea de Sud 0-4 (0-1)
Au marcat: Marius Marin (27, autogol), Wonsang Um (59), Kangin Lee (84 – penalty, 90).
Ibaraki Kashima Stadium, Kashima
JO 2020 – Grupa B

Au evoluat echipele:
România: 1. Marian Aioani – 6. Virgil Ghiţă, 8. Marius Marin (căpitan), 4. Alexandru Paşcanu – 7. Ion Gheorghe, 10. Andrei Ciobanu (13. Eduard Florescu, 76), 18. Marco Dulca (5. Tudor Băluţă, 77), 2. Radu Boboc (17. Ricardo Grigore, 64) – 21. Antonio Sefer (11. Valentin Gheorghe, 56), 9. George Ganea (19. Andrei Sîntean, 56), 20. Alexandru Dobre. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 1. Mihai Popa – 15. Andrei Chindriş.
Coreea de Sud: 1. Bumkeun Song – 12. Seol Youngwoo, 5. Taewook Jeong (căpitan), 4. Jisu Park, 19. Yoonseong Kang – 17. Wonsang Um (3. Jaewoo Kim, 90), 15. Dujae Won, 6. Seungwon Jeong (7. Changhoon Kwon, 46), 11. Dongjun Lee (9. Minkyu Song, 65) – 10. Donggyeong Lee (21. Jingyu Kim, 79) – 16. Uijo Hwang (8. Kangin Lee, 79). Selecţioner: Hagbum Kim.
Rezerve neutilizate: 18. Joonsoo Ahn – 2. Youhyeon Lee.

Arbitru: Jesus Valenzuela; arbitri asistenţi: Tulio Moreno, Lubin Torrealba (toţi din Venezuela); arbitru de rezervă: Ivan Barton (El Salvador)
Arbitru video: Mauro Vigliano; arbitru asistent video: Wagner Reway (Brazilia)
Comisar de meci: Jerry Huang (China), coordonator general: Katharina Duehmert (Germania)
Cartonaşe galbene: Seungwon Jeong (8), I. Gheorghe (25, 45), Paşcanu (67).
Cartonaş roşu: I. Gheorghe (45).