John McAfee s-a sinucis în închisoarea din Spania. Creatorul antivirusului urma să fie extrădat

439

John McAfee, creatorul software-ului antivirus care îi poartă numele, a fost găsit mort, miercuri, în celula închisorii din Spania, unde se afla în detenție, informează publicația spaniolă El Pais, care citează surse din poliție.

Fondatorul antivirusului McAfee, John McAfee, a fost găsit mort în această după-amiază în celula sa din închisoarea Brians 2, din Sant Esteve de Sesrovires Barcelona, au declarat surse din poliție pentru El Pais. Autoritățile investighează ce s-a întâmplat și totul indică o sinucidere, așa cum a raportat Departamentul Justiției. McAfee aștepta extrădarea în Statele Unite după ce a fost reținut pentru evaziune fiscală, pe aeroportul El Prat. Acesta a fost găsit mort, în această seară, de angajații penitenciarului, iar cadrele medicale ale instituției au intervenit pentru a efectua manevre de resuscitare, dar nu au putut să-i salveze viața, mai transmite sursa citată.

La începutul zilei, Curtea Națională a Spaniei a aprobat extrădarea lui McAfee pentru a răspunde acuzațiilor din SUA. McAfee a fost acuzat de evaziune fiscală în 2016, 2017 și 2018. Parchetul a fost în favoarea extrădării sale pentru acele exerciții, dar nu și pentru anii 2014 și 2015, pentru care i-a cerut și justiția americană.

Antreprenorul american John McAfee a fost arestat pe 3 octombrie 2020 pe aeroportul El Prat, când era pe punctul de a lua un avion în Turcia. John McAfee a fost arestat după o notificare din partea Interpol, care îl includea pe lista celor mai căutate persoane cu cod roșu, prioritar, la cererea statelor. O fotografie pe care el însuși a publicat-o pe rețelele de socializare i-a servit pentru a-l localiza în zonă. De atunci, agenții și-au concentrat eforturile asupra aeroporturilor spaniole, până când l-au oprit la El Prat, în Barcelona, ​​la 9:30 dimineața, când urma să prindă un avion spre Istanbul. Justiția americană l-a acuzat pe McAfee că a încasat peste 23 de milioane de dolari pentru promovarea monedelor virtuale, bani pe care nu i-a declarat autorităților financiare și pentru care nu a plătit taxe. McAfee era vizat de zece capete de acuzare: cinci acuzaţii sunt pentru evaziune fiscală, fiecare având ca pedeapsă maximă 5 ani de închisoare. Celelalte cinci sunt pentru că nu a depus declarațiile fiscale. McAfee a mai fost arestat în trecut. O dată în 2012, în Guatemala, pentru că a trecut ilegal frontiera, și în 2017, în Republica Dominicană, pentru că a postat imagini cu arme de calibru mare.

SURSĂlibertatea