JPMorgan Chase & Co. mută aproximativ 200 de miliarde de euro (230 miliarde de dolari) din Marea Britanie la Frankfurt ca urmare a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, o schimbare care o va face una dintre cele mai mari bănci din Germania.

Banca americană intenționează să finalizeze migrarea activelor către filiala sa din Frankfurt până la sfârșitul anului, au spus persoane familiare cu această chestiune. Schimbarea ar putea crește bilanțul suficient pentru a deveni a șasea cea mai mare bancă din țară, pe baza activelor celor mai mari creditori comerciali de anul trecut.

În ianuarie, banca a anunțat, de asemenea, că își va extinde semnificativ hub-ul din Paris, ca parte a planurilor de relocare a unor servicii din Londra după Brexit.

Schimbarea face ca JPMorgan să urmeze mișcări similare ale altor bănci mari din Marea Britanie, deoarece autoritățile de reglementare din centrele financiare continentale, cum ar fi Frankfurt și Dublin, îndeamnă băncile să își rezerve activele la nivel local.

Barclays, de exemplu, și-a mutat sediul european și active de aproape 200 de miliarde de euro la Dublin, a raportat Reuters anul trecut.

Sursa nu a specificat ce tip de active va muta JPMorgan în Germania, dar luand in considerare băncile care fac mișcări similare, acestea ar include de obicei numerar și titluri financiare, cum ar fi acțiuni și obligațiuni pe care băncile le dețin în inventar pentru ca clienții să le tranzacționeze.

Anul trecut, firma de consultanță EY a declarat că active în valoare de aproape 1 trilion de dolari au fost mutate din Marea Britanie în noi centre financiare din Uniunea Europeană înainte de Brexit.