Kamala Harris, o avocată de culoare în vârstă de 55 de ani, cu origini indiene și jamaicane, a fost anunțată marți drept vicepreședinta democratului Joe Biden în încercarea sa da a câștiga mandatul de președinte al Statelor Unite. Alegerea lui Harris respectă fidel portretul vicepreședintelui pe care Biden a mărturisit în repetate rânduri că și-l dorește alături la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie: o femeie de culoare, care ar atrage voturile cruciale ale comunității afro-americane și ale altor minorități, precum și al femeilor, grupuri demografice ce pot decide soarta scrutinului.

Kamala Harris a candidat la președinție alături de Biden, în preliminariile democrate, unde au fost momente tensionate între cei doi. Deși Harris nu a obținut mai mult de 20% în preliminarii, ea a făcut o impresie bună. Campania lui Trump speculează de acum ceea ce consideră ipocrizia lui Harris, care l-a atacat pe Biden, în chestiuni legate de politica rasială, și acum i se alătură.

Un alt argument în favoarea senatoarei este faptul că Harris este cu peste 20 de ani mai tânără decât Joseph Biden, ceea ce e important pe de o parte pentru a atrage electoratul tânăr, care l-a sprijinit pe Bernie Sanders în preliminarii, dar și în eventualitatea în care Biden ar decide să nu mai candideze pentru un al doilea mandat și ar avea în Harris o înlocuitoare cu experiență.

În dezbaterile care vor urma, senatoarea Harris va fi un adversar redutabil pentru Mike Pence, talentul ei oratoric find dovedit în numeroasele audieri în Congres, în legătură cu politici ale președintelui Trump.