Acasă Externe Kremlinul anunță că acuzațiile împotriva lui Evgheni Prigojin vor fi retrase, iar acesta urmează să plece în Belarus

Kremlinul anunță că acuzațiile împotriva lui Evgheni Prigojin vor fi retrase, iar acesta urmează să plece în Belarus

0
Kremlinul anunță că acuzațiile împotriva lui Evgheni Prigojin vor fi retrase, iar acesta urmează să plece în Belarus
Members of Wagner group prepare to pull out from the headquarters of the Southern Military District to return to their base in Rostov-on-Don late on June 24, 2023. - Rebel mercenary leader Yevgeny Prigozhin who sent his fighters to topple the military leaders in Moscow will leave for Belarus and a criminal case against him will be dropped as part of a deal to avoid "bloodshed," the Kremlin said on June 24. (Photo by Roman ROMOKHOV / AFP)

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a anunțat că acuzațiile împotriva lui Evgheni Prigojin și trupelor  Wagner vor fi retrase de către autoritățile ruse pentru a evita ”vărsarea de sânge”. Acesta a adăugat că luptătorii Wagner care doresc să semneze un contract cu Ministerul Apărării pot, iar cei care au participat la revolta de astăzi nu vor fi urmăriți penal.

Presa de stat rusă relatează că șeful trupelor Wagner, Evgheni Prigojin, va pleca în Belarus. ”Mă veți întreba ce se va întâmpla cu Prigojin personal? Dosarul penal împotriva lui va fi abandonat. El va merge în Belarus”, a declarat Peskov într-o conferință telefonică cu reporterii.

Restricțiile de trafic rămân pe autostrada M4 din Rusia, în apropierea regiunilor Moscova și Tula, după revolta de ieri. Mercenarii Grupului Wagner au urcat sâmbătă pe acest drum important, în drum spre Moscova. Au fost instituite restricții de circulație și, potrivit Agenției Federale de Drumuri din Rusia, acestea rămân în vigoare și duminică, transmite Sky News.

O parte dintre mercenarii Grupului Wagner se vor alătura Armatei oficiale rusești după ce liderul lor a anulat marșul lor asupra Moscovei și a acceptat să se mute în Belarus, transmite Sky News.

Faptul că implicarea dictatorului belarus Alexander Lukașenko a jucat un rol direct în oprirea unui avans militar asupra Moscovei este „umilitor pentru Vladimir Putin și este posibil să-i fi asigurat lui Lukașenko alte beneficii”, arată o analiză a Institutului pentru Studiul Războiului, citată de The Guardian.

Lukașenko va încerca probabil să folosească dezescaladarea rebeliunii armate pentru a-și avansa obiectivele, cum ar fi întârzierea formalizării statului de uniune Rusia-Belarus sau împiedicarea lui Putin de a folosi forțele belaruse în Ucraina.

Ora 07:00 Liderul cecen Ramzan Kadîrov l-a condamnat pe Prigojin într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, afirmând că de data aceasta a fost evitată vărsarea de sânge, dar că „s-ar putea întâmpla”, transmite The Guardian. 

  • „Am crezut că unii oameni pot fi de încredere”, a scris el. „Că ei își iubesc sincer Patria ca adevărați patrioți până în măduva oaselor. Dar s-a dovedit că, de dragul ambițiilor personale, al beneficiilor și din cauza aroganței, oamenii nu pot da doi bani pe afecțiunea și dragostea pentru Patrie”.

Ora 06:45 Au apărut imagini în care liderul Wagner, Evgheni Prigojin, și trupele sale sunt aclamate în timp ce se retrag din Rostov pe Don, unde au preluat controlul cartierului general militar al orașului, care conduce operațiunile rusești în Ucraina. Imaginile pot fi văzute pe Sky News. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.