Ministerul rus al Apărării a recunoscut că o unitate militară din orașul Makiivka (în apropiere de orașul Donețk) a fost ținta unui atac al Armatei Ucrainene. Autoritatea spune, însă, că 63 de militari și-au pierdut viața, în timp ce Kievul a estimat că aproximativ 400 au murit, iar alți 300 au fost răniți. Presa internațională nu a putut confirma numărul victimelor, din surse independente.

Armata Ucraineană a anunțat duminică seară că a lovit unitatea rusească, însă este posibil ca atacul să fi avut loc cu o zi înainte. Unii bloggeri militari pro-ruși au estimat că numărul victimelor ar putea fi de ordinul sutelor. Ei au criticat faptul că soldații nu au avut sisteme adecvate de protecție și că au fost concentrați lângă un mare depozit de muniție, care ar fi explodat.

Noaptea trecută, Armata Ucraineană a atacat și infrastructura critică a Brianskului, un oraș din Rusia în apropiere de granița cu Ucraina, situat la nord-vest de Cernihiv. Guvernatorul local afirmă că a fost lovită o instalație electrică și că pentru aproape 12 ore, s-au înregistrat mai multe pene de curent.