Gigantul francez de retail a declarat că vrea să extindă oferta de produse în magazinele sale din Rusia pentru a umple golul lăsat de alte branduri după ce acestea și-au oprit operațiunile în Rusia, potrivit The Telegraph.

Leroy Merlin, care comercializează articole pentru casă și grădinărit, a declarat că “vânzările au crescut semnificativ” de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, potrivit The Telegraph.

Într-o scrisoare văzută de Telegraph, șefii filialei rusești a Leroy Merlin le-au spus furnizorilor: “De la dispariția anumitor companii de pe piață, suntem deschiși la propunerile dumneavoastră privind creșterea ofertei și mărirea sortimentului de produse”.

“În următoarele trei-patru luni, intenționăm să înlocuim în totalitate produsele importate cu cele produse în Rusia”, se adaugă în scrisoare, conform Telegraph.

Decizia gigantului de retail de a-și extinde operațiunile comerciale în Rusia vine în contextul în care tot mai multe mărci închid temporar magazinele din această țară. Giganții din domeniul comerțului cu amănuntul, precum H&M, Starbucks și IKEA – unul dintre concurenții companiei în domeniul bunurilor de uz casnic – și-au întrerupt toate operațiunile în Rusia de la începutul invaziei, la 24 februarie.

Alți comercianți cu amănuntul care încă operează în Rusia au fost presați să închidă magazinele. Burger King și Papa John’s – fiecare dintre acestea operând în Rusia prin acorduri de franciză – s-au confruntat cu critici pentru că au deschis magazine în această țară. Restaurantele au suspendat sprijinul corporativ pentru lanțurile de restaurante, dar au insistat asupra faptului că niciunul dintre ele nu poate suspenda unilateral operațiunile acolo.

Leroy Merlin este deținut de mogulii francezi din domeniul comerțului cu amănuntul, Association Familiale Mulliez, care dețin și retailerul de articole sportive Decathlon. Familia Mulliez din spatele companiei are o avere de aproximativ 45,9 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Leroy Merlin operează 112 magazine în Rusia, în timp ce Decathlon are aproximativ 60 de magazine rusești. Niciunul dintre cei doi retaileri nu și-a suspendat operațiunile din Rusia, potrivit The Telegraph.