Lewis Hamilton a scris încă o pagină de istorie și l-a egalat pe marele Michael Schumacher, cu cea de-a 91-a victorie din carieră, pe care a obținut-o în Marele Premiu al regiunii Eifel.

Recordul lui Michael Schumacher (51 de ani) a rezistat 19 ani. Pentru Hamilton, victoria 91 din carieră a însemnat primul său succes pe circuitul legendar de la Nurburgring, acolo unde Schumacher este pilotul cu cele mai multe victorii, cinci.

Hamilton a obținut cele 91 de succese în 261 de curse, în timp ce Schumacher le-a realizat în 246 de Grand Prix-uri. Din cele 91 de victorii, Schumacher a obținut 19 cu Benetton și 72 cu Ferrari. De cealaltă parte, Hamilton a obținut 21 de victorii cu McLaren și 70 cu Mercedes.

Lewis Hamilton mai are niște cifre care sunt greu de egalat. Printre acestea, britanicul are 96 de plecări din pole-position, față de cele 68 ale lui Schumacher. În plus, Hamilton este singurul pilot din istorie care a obținut victorii în fiecare dintre cele 14 sezoane în care a concurat.

Pilotul de la Mercedes are șansa să îl egaleze pe Michael Schumacher și la numărul de titluri mondiale. Hamilton are șase, iar Schumacher are șapte.