Acasă Externe Liderul Hamas din Qatar, Ismail Haniyeh, anunță că s-a ajuns la un acord de încetare a focului în Gaza

Liderul Hamas din Qatar, Ismail Haniyeh, anunță că s-a ajuns la un acord de încetare a focului în Gaza

0
Liderul Hamas din Qatar, Ismail Haniyeh, anunță că s-a ajuns la un acord de încetare a focului în Gaza

Război în Israel. Liderul Hamas din Qatar, Ismail Haniyeh, anunță că s-a ajuns la un acord de încetare a focului în Gaza. Gruparea teroristă ar urma să elibereze un număr mare de ostatici, în schimbul unor prizonieri deținuți de Israel.

Liderul Hamas a vorbit despre un armistițiu, dar Israelul încă nu a confirmat nicio înțelegere. Un anunț în acest sens este așteptat în orele următoare, dar, aseară, președintele american Joe Biden a spus că un acord de eliberarea ostaticilor este aproape.

Potrivit AFP, care citează sub condiția păstrării anonimatului surse din Hamas și din Jihadul Islamic palestinian, acordul provizoriu include o încetare a focului de cinci zile, inclusiv prin limitarea operațiunilor aeriene israeliene în sudul Gazei. Grupările teroriste au fost de acord să elibereze între 50 și 100 de ostatici civili, cetățeni străini și israelieni, dar nu și ostatici care provin din rândurile militarilor israelieni. La rândul său, Israelul ar urma să elibereze aproximativ 300 de palestinieni, printre care femei și copii, care ar fi fost luați prizonieri din Gaza.

Potrivit părțiilor beligerante, Hamas a ucis aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili, în timpul raidurilor din 7 octombrie, în timp ce numărul morților provocați de răspunsul militar al Israelului în Gaza ar fi provocat până acum peste 13 mii de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.