Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, grav bolnav, și-a anulat toate aparițiile publice

264

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, și-a anulat toate întâlnirile și aparițiile publice săptămâna trecută după ce s-a îmbolnăvit grav și se află în prezent la pat sub observația unei echipe de medici, a relatat vineri The New York Times, citând patru persoane familiare cu situația sănătății sale, potrivit israelnationalnews.com.

Khamenei, în vârstă de 83 de ani, a fost supus unei intervenții chirurgicale la sfârșitul săptămânii trecute pentru o obstrucție intestinală, după ce a suferit dureri extreme de stomac și febră mare, a declarat una dintre surse. Cele patru persoane, dintre care două sunt stabilite în Iran, inclusiv una care are legături strânse cu Gărzile Revoluționare ale țării, au cerut să rămână anonime având în vedere subiectul sensibil pe care îl reprezintă starea de sănătate a lui Khamenei.

Liderul suprem iranian a fost supus operației la o clinică amenajată în complexul său de locuințe și birouri și este în prezent monitorizat non-stop de o echipă de medici, a declarat persoana familiarizată cu operația. Starea ayatolahului a fost considerată critică săptămâna trecută, dar s-a îmbunătățit, iar în prezent se odihnește, a precizat persoana respectivă. Medicii îl monitorizează non-stop și rămân îngrijorați de faptul că este încă prea slăbit pentru a sta chiar și în pat, a precizat sursa.

Khamenei a călătorit în orașul religios Mashhad în urmă cu aproximativ două săptămâni pentru a efectua un ritual la sanctuarul Imam Reza din Mashhad, potrivit The New York Times. Khamenei le-a spus persoanelor care călătoreau cu el că a simțit că ar putea fi ultima dată când se va afla la sanctuar, având în vedere vârsta sa, potrivit uneia dintre cele patru persoane, care era familiarizată cu detaliile călătoriei sale. El s-a îmbolnăvit la scurt timp după ce a ajuns înapoi la Teheran, iar situația sa s-a deteriorat în ultima săptămână, a spus persoana respectivă.

Biroul său a anulat toate întâlnirile de săptămâna trecută și, de asemenea, o întâlnire anuală importantă cu Adunarea Experților – organismul care va decide înlocuirea sa după ce va muri, programată în pe 6 septembrie, deoarece era prea bolnav pentru a sta în picioare, potrivit celor patru persoane familiare cu starea sa de sănătate.

SURSĂg4media