Acasă Economie Lufthansa intră din nou în grevă

Lufthansa intră din nou în grevă

0
Lufthansa intră din nou în grevă

Piloții de la compania aeriană germană Lufthansa vor organiza o nouă grevă în cursul acestei săptămâni, escaladând o dispută salarială care va agrava și mai mult haosul apărut în ultimele luni în călătoriile cu avionul, transmite Reuters. Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care reprezintă peste 5.000 de piloți, a anunțat luni seară că piloții care asigură zborurile de pasageri ale Lufthansa vor intra în grevă începând din 7 septembrie și până în data de 8 septembrie la miezul nopții, în timp ce greva piloților de la Lufthansa Cargo va începe în data de 7 septembrie și se va încheia în data de 9 septembrie la miezul nopții, scrie Agerpres.

Aceasta este a doua grevă de amploare a piloților de la Lufthansa după cea de săptămâna trecută care a obligat cel mai mare transportator aerian european să anuleze sute de zboruri.

Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială de 5,5% în acest an și o majorare automată în funcție de evoluția inflației începând din 2023. În replică, conducerea Lufthansa a oferit o majorare cu 900 de euro a salariului de bază pentru piloții de la Lufthansa și Lufthansa Cargo. Matthias Baier, purtător de cuvânt la Vereinigung Cockpit, a subliniat că sindicatul s-a oferit să organizeze marți o nouă rundă de negocieri însă până la urmă întâlnirea nu va mai avea loc. „Greva poate fi evitată numai dacă echipa de conducere vine cu o ofertă serioasă”, a spus Baier. Activitatea în industria europeană a transportul aerian a fost afectată în ultimele luni în special de lipsa personalului la sol în domenii precum securitatea și gestionarea bagajelor, pe măsură ce angajații au cerut salarii mai mari care să acopere creșterea costului vieții. În paralel, cererea pentru călătorii cu avionul a revenit în forță pe măsură ce oamenii au reluat călătoriile în interes de afaceri și vacanțele, după ce timp de aproape doi ani au fost afectați de restricții de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.