Acasă Economie Lufthansa vrea să elimine 33.000 de zboruri din programul său de iarnă, din cauza Omicron

Lufthansa vrea să elimine 33.000 de zboruri din programul său de iarnă, din cauza Omicron

0
Lufthansa vrea să elimine 33.000 de zboruri din programul său de iarnă, din cauza Omicron

Lufthansa intenţionează să elimine 33.000 de zboruri din programul său de iarnă din cauza răspândirii variantei de coronavirus Omicron şi a restricţiilor de călătorie aferente, a declarat CEO-ul operatorului aerian german, Carsten Spohr, pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Reuters, citată de News.ro.

”De la mijlocul lunii ianuarie până în februarie, observăm o scădere bruscă a rezervărilor”, a declarat acesta joi, adăugând că 33.000 de zboruri echivalează cu aproximativ 10% din planul său de zbor.

Lufthansa simte mai ales absenţa pasagerilor din Germania, Austria, Elveţia şi Belgia, care sunt afectaţi deosebit de puternic de pandemie, a spus Spohr. El a arătat că operatorul aerian german ar fi redus şi mai multe zboruri în ianuarie din cauza cererii slabe, dacă nu ar fi trebuit să respecte reglementările Uniunii Europene privind utilizarea sloturilor.

”Trebuie să operam 18.000 de zboruri suplimentare, inutile în timpul iernii, doar pentru a ne asigura drepturile de decolare şi aterizare. Deşi scutiri ecologice au fost acordate în aproape orice altă parte a lumii în timpul pandemiei, UE nu le permite în acelaşi mod”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.