Acasă Externe Maia Sandu, discuții cu ambasadorul Rusiei despre accesul rapid la vaccinul Sputnik V

Maia Sandu, discuții cu ambasadorul Rusiei despre accesul rapid la vaccinul Sputnik V

0
Maia Sandu, discuții cu ambasadorul Rusiei despre accesul rapid la vaccinul Sputnik V

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit joi cu ambasadorul Federației Ruse pentru a discuta despre accesul rapid la vaccinul Sputnik V, relatează Mediafax.

Maia Sandu anunță că a avut joi o întrevedere cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova.

„Am discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare”, a afirmat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a precizat că asigurarea accesului populației la vaccin anti-Covid-19 face ca șansa revenirii la normalitate și salvarea vieților celor dragi să fie mult mai aproape.

De asemenea, Maia Sandu a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, în special despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.