Maratonista Delvine Relin Meringor este primul sportiv român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

234

Maratonista Delvine Relin Meringor și-a îndeplinit baremul olimpic după ce a terminat pe locul 3 maratonul de la Barcelona. A obținut al doilea cel mai bun timp din istoria probei, în România.

România a pus pe lista delegației olimpice care va merge la Paris în 2024, primul sportiv. Este vorba de maratonista Delvine Relin Meringor (30 de ani). Legitimată la Steaua și antrenată de Valentin Anghel, Meringor a primit în 2021 cetățenia română. „România este acum țara mea și sunt fericită de alegerea făcută. La clubul Steaua toată lumea este drăguță cu mine și sunt ajutată de fiecare dată când e nevoie. Voi da totul.. Sper să fac concursuri cât mai bune și să obțin medalii la competițiile importante ce vor urma. Principalul obiectiv rămâne concursul olimpic de la Paris”, declara Meringor pentru site-ul oficial al Stelei, csasteaua.ro.

Concurența la maratonul de la Barcelona a fost una acerbă. 3.600 de participanți au luat startul în proba feminină și 11.600 în cea masculină! A 44-a ediție a maratonului din Catalunia a fost una în care s-au doborât timpii de alergare. Cursa a fost câștigată de Zeineba Yimer Worku (Etiopia), cu 2h.19:44, aceasta îmbunătățind recordul cursei obținut de Masaret Dekebo în 2022, timpul de atunci fiind de 2:23,11. Pe locul doi s-a clasat Selly Chpeyego (Kenya) cu 2h.20:04, iar a treia a fost românca. Timpul său 2h.20:49. Este a doua performanță obținută de o maratonistă din România din toate timpurile, una care înseamnă și realizarea baremului olimpic de la Paris. Cel mai bun timp, la un maraton, în România, îi aparține în continuare unei alte atlete naturalizate din Kenya, Joan Chelimo. Aceasta a terminat în aprilie 2022 maratonul de la Seul în 2h18:04. Delvine Relin Meringor a câștigat, anul trecut, medaliile de aur în probele de 5.000 m și 10.000 m, la Campionatele Naționale ale României de la Târgu Jiu. Delvine a câștigat în 2019 semimaratonul București, ea deținând de atunci și recordul competiției.

SURSĂeurosport