Johnson a vorbit cu președintele Comitetului Conservator din 1922, Sir Graham Brady, și a fost de acord să demisioneze, un nou lider conservator urmând să fie pus în funcție în urma conferinței partidului din octombrie, a declarat o sursă din interiorul Downing Street.

Pippa Crerar, editorul politic al ziarului britanic Daily Mirror, a confirmat zvonurile, spunând că scrisoarea de demisie al lui Johnson este deja pregătită. 

Vestea vine după ce nou-numita sa secretară pentru Educație, Michelle Donelan, și-a dat demisia după 36 de ore în funcție, cancelarul Nadhim Zahawi i-a spus premierului să „plece acum”, iar secretarul Apărării Ben Wallace și-a retras sprijinul pentru Johnson, potrivit Sky News.
Presiuni intense și zeci de demisii în cadrul guvernului din Marea Britanie

Ultimele zile au văzut presiuni intense din partea colegilor de partid, cu zeci de demisii în cadrul guvernului, de la nivelul cabinetului în jos.

Rishi Sunak a demisionat din funcția de cancelar, iar Sajid Javid a demisionat din funcția de secretar pentru sănătate marți seară.

Acest lucru a provocat un val de demisii din guvern, deoarece parlamentarii conservatori au spus că nu mai pot sprijini un lider care a mințit cu privire la numirea șefului adjunct Chris Pincher, cufundând premierul într-o nouă criză.

La conferința publică a premierului de miercuri, Johnson a respins apelurile de a renunța la rolul său de prim-ministru.
Downing Street a insistat că Boris Johnson nu știa de acuzațiile grave aduse deputatului numit de premier, Chris Pincher

Demisiile au început după ce Downing Street a insistat că premierul nu știa despre acuzațiile de comportament inadecvat din 2019 împotriva deputatului Pincher, înainte de a-l numi ca șef adjunct de control al partidului Conservator în februarie.

Miercuri, Downing Street a recunoscut că Johnson a știut de fapt despre acuzații și despre ancheta ulterioară.

Ministrul de Cabinet Michael Ellis a spus că premierul „nu și-a amintit imediat” că i s-a spus în 2019, dar i s-a reamintit.

Pincher a demisionat săptămâna trecută, după alte acuzații că ar fi hărțuit sexual doi bărbați la un club privat miercurea trecută. Apoi a fost suspendat din Partidul Conservator.

Fostul funcționar public Lord McDonald a declarat marți dimineață că Johnson a știut despre acuzațiile din 2019 și l-a acuzat că a mințit când a spus că nu. El a spus că acuzațiile sunt „asemănătoare” cu cele de săptămâna trecută.