Golful Persic. Marina rusă anunță că va efectua exerciții navale comune cu forțele iraniene și cu cele chineze, fără a preciza data sau amploarea acestora. Nave militare rusești au ancorat deja într-un port din Iran.

Într-un comunicat de presă, Ministerul rus al Apărării a anunțat că efective ale Marinei au ajuns deja în portul Chabahar din Golful Oman. Au fost detașate, din Flota Pacificului, o navă antisubmarin, un crucișător de rachete și un petrolier.

Ministerul a mai arătat că o delegație va participa la o conferință în privința organizării exercițiilor comune cu trupe din Iran și China, însă alte detalii nu au fost menționate.

La finalul lui 2021, Flota Pacificului a plecat din Vladivostok, cel mai estic punct al Rusiei, într-o misiune de durată care presupune ancorarea în mai multe porturi și desfășurarea de antrenamente.

Tot astăzi, președintele belarus Alexandr Lukașenko a precizat că acțiuni comune între trupele țării sale și ale Rusiei vor avea loc între 10 și 20 februarie, de-a lungul granițelor din vest ale Belarus, lângă țările membre ale Uniunii Europene.