Subvenţiile de achiziţionare a autovehiculelor electrice oferite de statul german sunt printre cele mai generoase din lume, ceea ce a dus la situații inedite, precum cea a Autohaus Koenig, un lanţ de dealeri cu peste 50 de locaţii în Germania, care face publicitate unui contract de leasing pentru Renault Zoe electric acoperit în întregime de subvenţii.

În cele 20 de zile de la publicarea ofertei online, aproximativ 3.000 de persoane s-au arătat interesate şi aproximativ 300 au semnat contracte. „Dacă am avea mai mult personal de vânzări, am fi vândut şi mai mult“, a spus Wolfgang Huber, şeful vânzărilor de maşini electrice pentru dealerul din Berlin, care a publicat o postare pe Facebook prin care le-a cerut clienţilor să aibă răbdare.

„Ne aşteptam la o creştere a vânzărilor cu ajutorul subvenţiilor, dar realitatea a fost mult peste aşteptări.“

Bloomberg relatează în continuare că, datorită sprijinului acordat de stat, în special în Germania și Franța, cumpărătorii de maşini din Europa pot acum să obțină un autovehicul electric nou la preţuri mai mici decât cele obişnuite pentru un contract de telefonie mobilă.