Acasă Economie McLaren este în pragul falimentului, din cauza crizei de componente electronice

McLaren este în pragul falimentului, din cauza crizei de componente electronice

0
McLaren este în pragul falimentului, din cauza crizei de componente electronice

McLaren este în pragul falimentului, din cauza crizei de componente electronice. Compania recunoaște că, în prezent, depinde de injecțiile de lichiditate ale principalului acționar, din Bahrain, pentru a-și mai putea continua activitatea. Anul trecut, a raportat pierderi de 350 de milioane de lire sterline.

În condițiile în care costurile de producție au crescut, iar livrările de mașini au stagnat, McLaren a raportat pierderi de 135 de milioane de lire sterline în 2021 și 349 de milioane de lire anul trecut. The Telegraph scrie că acest lucru se traduce prin pierderi de 140 de mii de lire sterline pentru fiecare mașină produsă anul trecut. 

Constructorul auto din Marea Britanie informează acum că depinde puternic de investițiile principalului acționar, Mumtalakat Holding Company din Bahrain, o companie deținută în totalitate de guvernul țării insulare din Orientul Mijlociu. Mumtalakat Holding Company deține 56% din Grupul McLaren.

Investitorii au făcut deja o injecție de capital de 370 de milioane de lire sterline în compania auto din Marea Britanie, în perioada martie – septembrie a acestui an, fiind a treia din ultimii doi ani. Cu toate acestea, McLaren a transmis că va avea nevoie de mai multe investiții pentru a rămâne în activitate în următoarele 12 luni. Nevoia de fonduri și potențiala întârziere a noilor modele indică o incertitudine care poate pune puternic sub semnul îndoielii capacitatea grupului și a companiei de a-și continua activitatea”, au avertizat directorii McLaren.

Producția companiei a avut de suferit în ultimii ani pe fondul crizei cipurilor, componente fundamentale în fabricarea mașinilor moderne. Totuși, analiștii consideră că principalul acționar al companiei va investi în continuare, iar viitorul constructorului auto este sigur. Directorii se declară optimiști că cererea va deveni mai puternică, odată cu interesul ridicat pentru noul model Artura.

Sursa: The Telegraph

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.