După ce au fost acuzaţi de reprezentanţii lui Navalnii că amână transportarea lui Navalnîi în Germania pentru ca otrava să nu mai poată fi detectată în corp, în condiţiile în care un avion medical a plecat din Germania vineri dimineaţă din Nurnberg pentru a-l aduce pe Aleksei Navalnîi din Siberia, medicii de la spitalul din Siberia unde liderul opoziţiei ruse este internat în comă au declarat vineri că acesta a fost diagnosticat cu o boală metabolică a cărei cauză este glicemia scăzută, informează Reuters şi TASS.

Aleksei Navalnîi, activist anticorupție, liderul opoziţiei din Rusia și cel mai înverșunat critic al președintelui Vladimir Putin, e internat în prezent la secţia de terapie intensivă a unui spital din oraşul Omsk, în Siberia. El este în comă după ce s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt spune că a fost otrăvit.

“Medicul-şef a anunţat că Navalnîi nu este transportabil. Starea lui este instabilă”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a opozantului, Kira Iarmîş, pe Twitter, apreciind că ar fi “fatal ca el (Navalnîi) să fie lăsat la spitalul neechipat din Omsk, cu un diagnostic încă nestabilit”.

În schimb, potrivit Reuters, medicul-şef a spus că pe hainele şi degetele pacientului au fost găsite urme de substanţe chimice industriale.