Acasă Externe Medicii ruși împiedică transferul lui Aleksei Navalnîi în Germania

Medicii ruși împiedică transferul lui Aleksei Navalnîi în Germania

0
Medicii ruși împiedică transferul lui Aleksei Navalnîi în Germania

Kira Iarmîș, purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, a declarat că poliția a raportat că a fost găsită substanța cu care a fost otrăvit acesta, si mai acuză că medicii amână transportarea lui Navalnîi în Germania pentru ca otrava să nu mai poată fi detectată în corp. Un avion medical a plecat din Germania vineri dimineaţă din Nurnberg pentru a-l aduce pe Aleksei Navalnîi din Siberia.

Aleksei Navalnîi, activist anticorupție, liderul opoziţiei din Rusia și cel mai înverșunat critic al președintelui Vladimir Putin, e internat în prezent la secţia de terapie intensivă a unui spital din oraşul Omsk, situat la 2.200 de kilometri est de Moscova. El este în comă într-un spital din Siberia fiindcă s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt spune că a fost otrăvit.

„Medicul-şef a anunţat că Navalnîi nu este transportabil. Starea lui este instabilă”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a opozantului, Kira Iarmîş, pe Twitter, apreciind că ar fi „fatal ca el (Navalnîi) să fie lăsat la spitalul neechipat din Omsk, cu un diagnostic încă nestabilit”.

Potrivit Kirei Iarmîş, doar decizia apropiaţilor lui Aleksei Navalnîi nu este suficientă pentru a demara transferul lui în străinătate, dacă medicii refuză.

Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, a denunţat la rândul său o „decizie politică şi nu medicală”. „Ei aşteaptă ca toxinele să iasă şi să nu mai fie detectate în corp. Nu există nici diagnostic, nici analiză. Viaţa lui Aleksei este în mare pericol”, a scris Volkov pe Twitter.

„Este în mod clar mai sigur la bordul unui avion modern decât la spitalul din Omsk, transferaţi-l cât mai repede posibil”, a pledat Volkov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.