Medicii și asistentele italiene care au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19 se pot întoarce la muncă

273

Câteva mii de asistenți medicali nevaccinați din spitale și cămine de bătrâni vor putea să lucreze din nou în Italia, în urma unei decizii a guvernului.

Medicii și asistentele medicale italiene suspendate din cauza refuzului lor de a fi vaccinate împotriva COVID-19 se pot întoarce la muncă, a declarat luni premierul Italiei, Giorgia Meloni.

Italia a devenit prima țară din Europa care a impus obligativitatea vaccinării lucrătorilor din domeniul sănătății, hotărând în 2021 că aceștia trebuie să se vaccineze sau să fie transferați în alte roluri sau suspendați fără plată.

Această obligație trebuia să expire în decembrie, dar a fost devansată pentru marți din cauza „lipsei de personal medical și sanitar”, a declarat ministrul Sănătății, Orazio Schillaci.

Italia a fost prima țară europeană care a fost lovită puternic de pandemia de coronavirus la începutul anului 2020, iar de atunci a înregistrat aproape 180.000 de decese.

Dar datele au arătat că impactul virusului asupra spitalelor „este acum limitat”, a declarat Schillaci.

Dna Meloni a declarat că această măsură, care a fost criticată de centru-stânga ca fiind o victorie pentru medicii anti-vax, va duce la întoarcerea la muncă a 4.000 de lucrători din domeniul sănătății.

Personalul sanitar trebuie să poarte în continuare măști.

Guvernul ei, cel mai de extremă dreapta de după cel de-al Doilea Război Mondial, a fost învestit în urmă cu puțin peste o săptămână.

Frații Italiei post-fasciști ai doamnei Meloni au denunțat multe dintre măsurile luate în timpul guvernului lui Mario Draghi, când era principalul partid de opoziție, iar ea a promis că va folosi primele sale reuniuni de cabinet pentru a marca o ruptură clară în politicile cu predecesorul său.

SURSĂsbs.com.au