Acasă Local Medicul ars in incediul de la Spitalul din Piatra Neamț a fost transferat la Bruxelles

Medicul ars in incediul de la Spitalul din Piatra Neamț a fost transferat la Bruxelles

0
Medicul ars in incediul de la Spitalul din Piatra Neamț a fost transferat la Bruxelles

Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 7,30.

Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.

Medicul Cătălin Denciu era de gardă pe secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț sâmbătă seară, în momentul izbucnirii incendiului.

El a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din suprafața corpului după ce a încercat să-i salveze pe cei 16 pacienți intubați în cele două saloane ale secției de terapie intensivă.

Toți pacienții erau infectați cu coronavirus și erau în stare extrem de gravă. Toți cei opt care se aflau în salonul unde a izbucnit incendiul au murit pe loc. Alți doi, care se aflau în salonul apropiat, și-au pierdut viața în timp ce erau transferați la Unitatea de Primiri Urgență, de unde urmau să plece la Iași. Aceștia din urmă nu au decedat din cauza incendiului, ci din pricina stării extrem de grave de sănătate în care se aflau.

Dintre cei zece pacienți decedați, șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.