Taxa anuală de 1.200 de dolari crește puterea, cuplul, si accelerația de la 0 la 100 km/h, pentru toate modelele electrice Mercedes EQ.

Dacă accesați magazinul online al Mercedes, veți găsi un serviciu de abonament “Acceleration Increase” pentru toate modelele EQ. Potrivit Mercedes, taxa anuală mărește puterea maximă și cuplul maxim al mașinii, crescând în același timp performanța generală.

Accelerația de la 0 la 100 km/h se îmbunătățește cu 0,8-1,0 secunde, iar caracteristicile generale ale motoarelor electrice ar trebui, de asemenea, să se schimbe. Performanța suplimentară este deblocată prin selectarea modului de condus Dynamic.

Acestea sunt modelele pe care este disponibil abonamentul de accelerație și ce fel de creșteri de putere obțin acestea:

Mercedes-EQ EQE 350 4MATIC (de la 288 cai putere la 349 cai putere/0-60 mph de la 6,0 la 5,1 secunde).
Mercedes-EQ EQE SUV 350 4MATIC (de la 288 cai putere la 349 cai putere/0-60 mph de la 6,2 la 5,2 secunde)
Mercedes-EQ EQS 450 4MATIC (de la 355 cai putere la 443 cai putere/0-60 mph de la 5,3 la 4,5 secunde)
Mercedes-EQ EQS SUV 4MATIC (de la 355 cai putere la 443 cai putere/0-60 mph de la 5,8 la 4,9 secunde)

Această știre vine la câteva luni după ce BMW s-a confruntat cu reacții negative pentru că a oferit abonamente pentru anumite opțiuni, cum ar fi scaunele încălzite. BMW North America s-a confruntat cu atât de multe critici din partea publicului încât a publicat chiar o declarație în care a apărat opțiunea de abonament.

Taxele de abonament sunt oarecum de înțeles pentru anumite opțiuni bazate pe cloud, deoarece aceste opțiuni necesită costuri de operare lunare consistente. Cu toate acestea, puterea și performanțele suplimentare pe care le oferă această opțiune sunt ceva de care mașina este deja capabilă. Ceea ce nu este clar este cât de populare vor fi aceste tipuri de opțiuni de abonament. Vor plăti într-adevăr clienții echivalentul unei plăți lunare suplimentare în fiecare an doar pentru a reduce cu o secundă timpul de la 0 la 100 km/h? Cine știe, poate că Mercedes dovedește că scepticii se înșeală, iar clienții EQ plătesc cu plăcere pentru un plus de performanță, dar aceste tipuri de servicii de abonament par a fi modalități grosolane și necinstite prin care mărcile încearcă să stoarcă și mai mulți bani de la clienții lor.