Mercedes-Benz Manufacturing Hungary îşi extinde în mod semnificativ fabrica sa din Kecskemét cu o nouă investiţie de 141,47 milioane euro și va începe să producă maşini complet electrice, a anunţat luni Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, potrivit agenției maghiare MTI.

Péter Szijjártó a făcut anunțul chiar la fabrica de la Kecskemét. Pentru investiţia de 50 de miliarde de forinţi, Guvernul ungar va acorda o subvenţie de 42,45 milioane euro.

Mercedes va construi şi o fabrică de caroserii şi va începe pregătirea tehnologică a fabricii din Kecskemét pentru producţia în serie a maşinilor complet electrice, anunță MTI.

Christian Wolff, directorul executiv al Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a afirmat că la Kecskemét, va fi fabricat modelul EQB, adică autoturismul complet electric, iar producţia în serie a acestuia ar putea începe din ultimul trimestru al anului 2021. Noul model va avea premiera mondială în primăvara anului viitor. Noua fabrică, cu unitatea de presaj, anunţată în martie anul acesta, va începe să funcţioneze în anul 2022, transmite MTI.