Pentru cei care au simțit vreodată nevoia de a da drumul la un videoclip TikTok din interiorul mașinii, proprietarii de Mercedes-Benz ar putea face acest lucru din interiorul Clasei E 2024, fără a fi nevoiți să scoată telefonul.

Mai mult în concordanță cu imaginea mărcii, șoferii Mercedes vor putea, de asemenea, să participe la întâlniri video importante legate de afaceri fără a fi nevoiți să deschidă un laptop. De asemenea, ei vor putea să lanseze Angry Birds atunci când lucrurile devin plictisitoare.

Software-ul din mașină permite instalarea de aplicații precum Zoom, Webex și TikTok fără a trece printr-un intermediar în mașină precum Apple CarPlay sau Android Auto, deși aceste opțiuni vor fi, probabil, în continuare disponibile. Micuța cameră încorporată în partea de sus a bordului, orientată spre ocupanți, poate fi folosită și pentru selfie-uri generale. Cu toate acestea, videoconferințele și fotografiile vor fi posibile doar atunci când mașina este oprită, potrivit Mercedes-Benz.

Deocamdată, aplicația TikTok poate fi folosită doar pentru a vizualiza videoclipuri, nu și pentru a le realiza, dar “Mercedes-Benz lucrează pentru a face acest lucru posibil pentru client”, a scris purtătorul de cuvânt al Mercedes, Andrew Brudnicki, într-un e-mail pentru CNN Business.

Un browser web este, de asemenea, disponibil pentru descărcare. În timp ce unele modele de mașini aflate deja pe piață, inclusiv Tesla și alte câteva modele Mercedes, au browsere web încorporate, acesta va fi disponibil pentru persoana de pe scaunul pasagerului din față și are propriul ecran tactil dedicat ca opțiune disponibilă.

De asemenea, Tesla a anunțat recent că vehiculele sale vor avea capacități de conferință Zoom.

La fel ca unele dintre modelele electrice Mercedes, cum ar fi noul EQE, Clasa E va fi disponibilă cu un tablou de bord complet din sticlă care include un ecran tactil pentru pasageri, precum și tehnologii despre care Mercedes spune că sunt concepute pentru a reduce potențialele distrageri ale șoferului. O cameră va detecta cât de des și pentru cât timp șoferul se uită în direcția ecranului și va reduce intensitatea ecranului pasagerului, dacă este necesar. Între timp, pasagerii vor putea viziona videoclipuri, transmite muzică și naviga pe internet în timp ce mașina este în mișcare.

Noul Clasa E va include, de asemenea, capabilități de inteligență artificială care vor permite mașinii să “învețe” preferințele șoferului pentru lucruri precum controlul climatizării, culorile iluminării interioare și desfășurarea parasolarului în diferite momente ale zilei și condiții meteorologice, potrivit Mercedes. De asemenea, proprietarii își pot configura propriile “rutine” pentru situații specifice, cum ar fi schimbarea iluminării interioare într-o culoare caldă, deschiderea parasolarului de pe plafon și pornirea scaunelor încălzite ori de câte ori temperatura este sub o limită stabilită. Este un set mai complex de răspunsuri decât reglarea tipică a termostatului automat pe care o au multe mașini.

Aceste caracteristici vor face parte din noul Mercedes-Benz Clasa E 2024, un model reproiectat care va fi dezvăluit complet în cursul acestui an. Clasa E este modelul de nivel mediu al Mercedes, mai mare decât clasa A entry-level și clasa C, mai compactă, dar mai mică și mai puțin costisitoare decât ultra-luxosul S-Class.

Mercedes nu a anunțat încă prețurile pentru această nouă versiune, dar prețurile pentru Clasa E 2023 încep de la aproximativ 56.000 de dolari.