Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a anunțat joi într-un comunicat citat de publicația ABC că se desparte de starul Leo Messi din cauza ”problemelor financiare”.

Clubul arată în comunicat că, în ciuda înțelegerii la care a ajuns în urmă cu trei săptămâni cu Messi pentru semnarea unui nou contract, ”obstacolele economice și structurale” împiedică înregistrarea acestei înțelegeri. E vorba despre problemele economice enorme al clubului, care nu poate înregistra noi contracte din cauza regulilor ligii spaniole de fotbal.

Nu este clar în acest moment cu ce club va semna starul argentinian, el fiind dorit atât de Manchester City (unde antrenor e Pep Guardiola, omul care l-a transformat în starul absolut al Barcelonei), cât și de Paris Saint Germain, echipa franceză cu patronat qatarian care s-a arătat dispusă să plătească orice sumă pentru a-l aduce pe Messi lângă Neymar.

Telenovela relației lui Messi cu Barcelona se încheie astfel după 21 de ani de carieră neîntreruptă la clubul din capitala Cataloniei. La Barca, Messi a jucat 777 de meciuri oficiale în care a înscris 672 de goluri. A câștigat 35 de titluri cu echipa (printre care 10 campionate ale Spaniei și 4 Champions League) și a fost de 6 ori laureat al Balonului de Aur.