Microsoft a blocat temporar căutările din motorul Bing cu imaginea “Tank Man” din Piața Tiananmen. Compania spune că o “eroare umană accidentală” a cauzat probleme cu rezultatele pentru imaginea legată de represiunea din 1989 a protestelor pro-democrație din Beijing.

Motorul de căutare Bing a blocat în SUA conținuturi considerate sensibile din punct de vedere politic pentru guvernul chinez la aniversarea masacrului din Piața Tiananmen, o acțiune despre care compania a spus că a fost un accident pe care îl va corecta.

Utilizatorii Bing au remarcat vineri pe rețelele de socializare că în SUA căutările din tab-urile de imagini și videoclipuri ale site-ului pentru “Tank Man” – imaginea emblematică a unui bărbat care stă în fața unei coloane de tancuri după masacrul din 1989 – nu au returnat niciun rezultat. Cu toate acestea, căutările pentru aceeași frază pe pagina principală a Bing au dat sute de mii de rezultate.

“Acest lucru se datorează unei erori umane accidentale și lucrăm în mod activ pentru a rezolva acest lucru”, a declarat vineri un reprezentant Microsoft într-un comunicat.

Declarația vine în contextul în care oamenii au marcat vineri data din 1989, când trupele chineze din jurul Pieței Tiananmen din Beijing au ucis protestatarii pro-democrație.