Intr-un comunicat de presă, Microsoft anunță că va cumpăra Activision, unul din liderii sectorului gaming. În urma tranzacției de 68,7 miliarde de dolari, Microsoft va deveni a treia companie din domeniu, în funcție de venituri, după Tencent (producătorul League of Legend) și Sony. Este de așteptat ca procesul de preluare să fie terminat în anul fiscal 2023.

În studiourile Activision Blizzard, cu peste zece mii de angajați, au fost produse titlurile “Warcraft”, “Call of Duty”, “Diablo”, “Overwatch”, dar și “Candy Crush”. Microsoft a explicat că jocurile se vor regăsi în portofoliul Game Pass de pe Xbox, un pas înainte în rivalitatea cu consolele Play Station ale Sony.

Activision Blizzard are sedii și studiouri în întreaga lume. Până la semnarea contractului, Bobby Kotick va rămâne directorul executiv al Activision, după care funcția de conducere va fi preluată de Phil Spencer, directorul executiv al Microsoft Gaming.

“Astăzi, Microsoft Corp a anunțat planurile de achiziționare a Activision Blizzard, un lider important în domeniul dezvoltării jocurilor video și editor de conținut interactiv de divertisment. Această achiziție va accelera creșterea capacității companiei noastre în domeniul jocurilor video pentru smartphone-uri, sisteme desktop, console și cloud și va furniza elemente de bază pentru conceptul metaverse, a precizat Microsoft într-un comunicat.