Microsoft va investi $2 miliarde în Cruise, start-up-ul care dezvoltă mașini autonome achiziționat de GM în 2016. Evaluarea Cruise ajunge astfel la $30 de miliarde.

Conform The Verge, compania americană va investi două miliarde dolari în Cruise, alături de alți investitori precum Honda și GM, crescând valoarea companiei la 30 miliarde dolari. Microsoft și Cruise încep o „relație strategică pe termen lung”, dar parteneriatul nu va fi unul exclusiv.

Ca parte din înțelegere, Cruise va folosi Azure, platforma computațională în cloud a Microsoft, pentru a accelera procesul de creare a acestor mașini autonome. În schimb, Microsoft va folosi relația cu Cruise pentru a se extinde și mai mult în industria auto. „Îmbunătățirile tehnologiei digitale redefinesc toate aspectele vieții noastre, incluzând modul în care transportăm oameni și bunuri”, a transmis CEO-ul Microsoft, Satya Nadella.

Cruise a mai primit investiții de la General Motors, Honda sau SoftBank. Microsoft a mai investit într-o companie care lucrează să dezvolte mașini autonome, Waymo.