Microsoft a început să testeze promoțiile pentru alte produse ale sale în aplicația File Explorer pe dispozitivele care rulează cea mai recentă versiune Windows 11 Insider.

Noua “caracteristică” a Windows 11 a fost descoperită de un utilizator Windows și Insider MVP care a partajat o captură de ecran a unei notificări publicitare afișate deasupra listei de dosare și fișiere la File Explorer, managerul de fișiere implicit al Windows.

După cum se arată în captura de ecran, Microsoft va folosi astfel de reclame pentru a promova alte produse Microsoft, de exemplu, despre cum să “scrieți cu încredere în documente, e-mailuri și pe web cu sugestii avansate de scriere de la Microsoft Editor”.

După cum vă puteți imagina, reacția la acest lucru a fost cel puțin negativă, unii spunând că File Explorer este “unul dintre cele mai proaste locuri pentru a afișa reclame”, în timp ce alții au adăugat că aceasta este calea de urmat dacă Microsoft dorește ca “oamenii să renunțe la Explorer pentru altceva”.

BleepingComputer a încercat, de asemenea, să reproducă acest lucru pe un sistem care rulează cea mai nouă versiune Windows 11 Insider build, dar nu am primit nicio reclamă File Explorer.

Acest lucru poate fi probabil explicat prin faptul că Microsoft a derulat un experiment de testare A/B încercând să măsoare succesul unei astfel de funcții sau prin faptul că firma a dezactivat-o după protestul vizibil al utilizatorilor.

Aceasta nu este prima dată când Microsoft a adăugat mesaje promoționale în File Explorer, deoarece în 2016, Microsoft a afișat și o reclamă OneDrive în aplicația Windows.

Cu toate acestea, Microsoft nu s-a oprit la File Explorer și a testat reclame care promovează aplicațiile sale web gratuite Office în bara de meniu a aplicației Windows 10 Wordpad în urmă cu doi ani, o campanie care a stârnit proteste similare din partea utilizatorilor.

De asemenea, compania a început să afișeze reclame pentru Microsoft Edge în meniul de start al Windows 10 de fiecare dată când utilizatorii căutau un browser concurent, îndemnându-i să descarce noul Microsoft Edge.

Unele dintre aceste teste au avut, de asemenea, consecințe nedorite, Microsoft stricând Meniul Start și bara de activități din Windows în timp ce testa o promoție Microsoft Teams pe Insiders.

Brandon LeBlanc, Windows Senior Product Manager la Microsoft, a declarat pentru BleepingComputer că “acesta a fost un banner experimental care nu a fost destinat să fie publicat în exterior și a fost dezactivat”.