Microsoft a adăugat o caracteristică de transcriere audio în celebra aplicație Word din cadrul suitei sale de productivitate pe baza de abonament Microsoft 365.

Asta înseamnă că reporterii, avocații, cercetătorii, profesorii și alții care petrec mult timp înregistrând interviuri audio sau note vocale pe telefoanele lor, apoi transcriu conținutul într-un document Word manual, cu această nouă caracteristică, dacă sunt abonați Microsoft 365, acum pot trascrie și converti fișierul audio (.mp3, .wav, .m4a sau .mp4) direct în Word. Această unealtă de la Microsoft va transcrie conținutul audio în text în documentul Word.

Funcționalitatea este asemănătoare cu Otter.ai sau alte servicii similare. Transcrierea se poate realiza imediat prin acționarea unui singur buton. De asemenea, există opțiunea de a încărca un material audio sau video deja înregistrat. Funcționalitatea se poate regăsi sub butonul de „Dictare” din programul Word. Textul transcris va apărea într-o zonă nouă adiacentă.

Această nou funcționalitate este foarte utilă în special pentru cei care realizează foarte multe interviuri. De asemenea, este util și pentru serviciile de tip call-center, care ar avea nevoie și de o transcriere text, pe lângă cel audio.

Pentru a beneficia de acest serviciu, utilizatorii trebuie să aibă un abonament Microsoft 365. De asemenea, există o limitare de 5 ore de transcriere pe fiecare lună și de 200MB pentru fișierele încărcate. Transcrierile sunt disponibile doar pe Word pentru Web, și doar pentru limba engleză, momentan. Cu toate acestea, compania Microsoft a anunțat disponibilitatea serviciului și pe Android și iOS până la finalul acestui an.

Microsoft nu a uitat nici de funcționalitatea de transcriere după dictare. În viitor vor putea fi folosite comenzi vocale pentru ajustarea formatului, să adaugi emoji sau să iei o pauză de la dictare.