Acasă Externe Ministrul de externe din Qatar este cel mai important oficial străin care vizitează Afganistanul de la preluarea puterii de către talibani

Ministrul de externe din Qatar este cel mai important oficial străin care vizitează Afganistanul de la preluarea puterii de către talibani

0
Ministrul de externe din Qatar este cel mai important oficial străin care vizitează Afganistanul de la preluarea puterii de către talibani

Ministrul de externe din Qatar, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, este cel mai important oficial străin care vizitează Afganistanul de la preluarea puterii de către talibani.

Ministrul de externe din Qatar, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, a vizitat capitala Afganistanului, Kabul, și s-a întâlnit cu mollahul Mohammad Hassan Akhund, prim-ministrul în exercițiu al noului guvern taliban.

De asemenea, duminică, el s-a întâlnit cu fostul președinte Hamid Karzai, precum și cu Abdullah Abdullah, șeful Consiliului de reconciliere națională, încurajând partidele și grupurile afgane să se angajeze în reconcilierea națională.

Aceasta este vizita la cel mai înalt nivel a unui oficial de la retragerea militară a Statelor Unite din Afganistan. Al Thani s-a întâlnit cu o serie de oficiali din noul guvern, inclusiv cu ministrul de externe și adjunctul acestuia.

Qatar este considerată una dintre țările cu cea mai mare influență asupra talibanilor, care au preluat controlul asupra Afganistanului luna trecută, în timp ce trupele americane se pregăteau să se retragă definitiv din țară după 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.