Modelul electric Lucid Air a fost desemnat mașina anului 2022 de publicația de specialitate MotorTrend.

388

Modelul electric Lucid Air a fost desemnat mașina anului 2022 și a fost numit ”noul etalon al automobilelor electrice”, în urma unei anchete a publicației de specialitate MotorTrend.

Start-up-ul californian Lucid Motors este prima companie care obține titlul de “mașină a anului” cu primul model fabricat vreodată. Compania a fost înființată de un fost inginer de la Tesla, a început producția în luna februarie și s-a angajat să livreze primele unități până la finalul anului.

Specialiștii consultați de revista MotorTrend au apreciat autonomia (de până la 836 de kilometri cu o singură încărcare) și eficiența, dar și aspectul luxos și performanțele modelului. Au criticat însă prezența excesivă a ecranelor tactile pentru comenzi de bază.

Asemeni autovehiculelor Tesla, motorul electric oferă mult spațiu sub capotă. Lucid Air are și un portbagaj foarte spațios, iar “jurații” au considerat că prețul, cuprins între 77 de mii și 140 de mii de dolari, în funcție de dotări, este justificat de calitatea și performanța oferite.

Distincția “mașina anului” a mai fost acordată în 2021 și pentru Tesla Model S, al doilea model fabricat de compania lui Elon Musk, după Roadster.

SURSĂmotortrend