Acasă Economie Modelul electric Porsche Taycan a doborât recordul de viteză pe Nurburgring

Modelul electric Porsche Taycan a doborât recordul de viteză pe Nurburgring

0
Modelul electric Porsche Taycan a doborât recordul de viteză pe Nurburgring

Un automobil Porsche Taycan turbo S, echipat cu un kit de performanță și cu sistemul Porsche Dynamic Chassis Control, a doborât recordul de viteză pentru vehicule electrice pe Nurburgring, cu un timp de numai 733 minute pe o tură de circuit. Mașina a fost pilotată de Lars Kem, pilot al mărcii în echipa de dezvoltare, și a fost echipată standard, de serie, având în plus doar scaunele de curse și cușca antirăsturnare. Performanța a fost înregistrată oficial, cu ajutorul unui notar, astfel că Porsche se poate lăuda cu timpul obținut fără a înregistra eventuale contestații. De asemenea, autenticitatea mașinii și faptul că este un model de serie au fost confirmate de reprezentanții TUV, echivalentul RAR din Germania.

Echipamentul suplimentar prezent pe Taycan, un kit de performanță pe care și-l pot cumpăra și clienții, cuprinde jante de 21 de inci cu design RS-Spyder, anvelope sport Pirelli P Zero Corsa, omologate pentru șosea, dar cu o compoziție specifică curselor auto, anvelope care sunt acum disponibile pentru modelul Taycan, plus o actualizare de software a Porsche 4D Chassis Control, care analizează și sincronizează toate sistemele de șasiu ale Taycan în timp real. Pilotul care a condus mașina pe circuit spune că, până acum, „doar mașinile super sport pursânge intrau în intervalul 7 minute și 33 de secunde”. El a utilizat la maxim noul kit de performanță, cu care a putut să crească viteza, mașina fiind „mai precisă și mai agilă la pornire”.

Kit-ul de performanță este oferit de Porsche Tequipment, fiind disponibil pentru început numai în Germania și doar pentru modelul Taycan Turbo S, începând din anul 2023. Porsche Taycan Turbo S, cea mai performantă versiune a electricei produse de constructorul german (625 CP), a intrat în producție la sfârșitul lunii iulie 2022, dar kit-ul de performanță va fi disponibil de la sfârșitul anului. Cei de la Porsche spun că modificarea mașinii cu noul kit se va face după livrarea inițială, în atelierele Porsche din Zuffenhausen. Este inclus transportul spre și de la fabrică, aprobarea individuală a vehiculului și înmatricularea. Numai kit-ul de performanță are un preț de 13.377 de euro. „Suntem încântați că recordul pe circuitul Nürburgring pentru mașini electrice este din nou în mâinile Porsche”, spune Kevin Giek, vicepreședinte Model Line Taycan. „Acest timp pe circuit arată nu doar cât de mult potențial se află în noul nostru kit de performanță, ci confirmă încă o dată genele mașinilor sport Taycan”. Puterea maximă a lui Taycan Turbo S, de 460 kW (625 CP), poate crește cu sistemul Launch Control activat, o valoare maximă de 560 kW (761 CP) la plecare de pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.