Compania farmaceutică Moderna Inc. intenționează să solicite astăzi Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente autorizarea vaccinului său împotriva Covid-19, anunță CNN.

Compania va cere FDA să revizuiască un set de date extins care arată că vaccinul este 94,1% eficient în prevenirea Covid-19 și 100% eficient în prevenirea cazurilor severe de boală.
„Acest lucru este izbitor”, a spus dr. Paul Offit, membru al comitetului consultativ al FDA pentru vaccinuri. „Sunt date uimitoare”.
Directorul medical al companiei Moderna a spus că a fost emoționat când a văzut datele sâmbătă seara.

„A fost prima dată când mi-am permis să plâng”, a spus dr. Tal Zaks. “Avem o speranță deplină de a schimba cursul acestei pandemii.”
Moderna va deveni a doua companie care va solicita la FDA autorizația de utilizare de urgență pentru un vaccin împotriva noului coronavirus. Pfizer a aplicat pe 20 noiembrie cu date care arată o eficiență similară.

Moderna Inc a declarat recent că vaccinul său experimental a fost 94,5% eficient în prevenirea COVID-19 pe baza datelor intermediare dintr-un studiu clinic în stadiu avansat, anunța agenția Reuters.

Vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 este 90% eficient în a preveni infecția cu SARS-CoV-2 la oameni, au relatat, de asemenea, SkyNews și Bloomberg.

“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus, recent, președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

„Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a adăugat acesta.

Studiul a constatat că persoanele care au primit vaccinul Pfizer au un risc redus să dezvolte COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.