Acasă Local Municipiul Botoşani va avea, în premieră, învăţământ superior începând cu anul universitar 2021-2022

Municipiul Botoşani va avea, în premieră, învăţământ superior începând cu anul universitar 2021-2022

0
Municipiul Botoşani va avea, în premieră, învăţământ superior începând cu anul universitar 2021-2022

Municipiul Botoşani va avea, în premieră, învăţământ superior începând cu anul universitar 2021- 2022, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a autorizat patru specializări pentru filiala din Botoşani a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul Cosmin Andrei, relatează Agerpres.

Potrivit edilului, ARACIS a autorizat funcţionarea la Botoşani a unei secţii de Finanţe Bănci şi a uneia de Administraţie Publică sub formă de studii universitare de licenţă, cu învăţământ la distanţă, dar şi o secţie de Retorica discursului ştiinţific, literar, jurnalistic, publicitar şi electoral şi o secţie de Drept privat sub formă de studii universitare de master, învăţământ cu frecvenţă redusă. Fiecare secţie va avea disponibile 25 de locuri, dintre care doar 19 la master sunt finanţate din bugetul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, restul fiind cu taxă.

„Am primit o adresă de la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’, cea mai veche universitate din ţară şi, din punctul meu de vedere, cea mai prestigioasă universitate românească, prin care ni se transmite că au fost acreditate specialităţile la care am făcut referire şi cu alte ocazii. Deci, în toamnă, vom avea înscrieri la Botoşani pentru învăţământ superior la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ „, a afirmat Andrei.

De asemenea, se află în curs de evaluare la ARACIS alte două secţii propuse pentru Botoşani, una de Asistenţă socială sub formă de studii universitare de licenţă şi una Relaţii publice şi publicitate, la master.

„Categoric, copiii din Botoşani au nevoie de această şansă pentru a se dezvolta, iar noi nu vrem altceva decât să îi asigurăm de toată disponibilitatea noastră astfel încât tinerii noştri să înveţe aici la Botoşani. Este un pas extrem de important, un început pentru învăţământul universitar de stat şi vom face în continuare toate demersurile pentru a lărgi această ofertă educaţională”, a spus, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici.

Cursurile universitare urmează să se desfăşoare în spaţiile Colegiului Naţional „AT Laurian”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.