Municipiul Iași a câștigat competiția pentru Destinația Turistică a Anului 2022 la categoria City Break, în fața celorlalte două finaliste: Brașov și Târgoviște, în urma voturilor acordate pe platforma destinatiaanului.ro.

Brașovul a obținut premiul special al juriului, iar Târgoviște a câștigat trofeul Destinația Anului 2022 în Muntenia, Oltenia si Dobrogea.

21.655 de români au nominalizat destinaţiile preferate în competiţia vacanţelor în România, iar 25 de membri ai juriului format din bloggeri şi experţi în turism au adus propria perspectivă asupra destinaţiilor calificate în finala etapei regionale.

Trei criterii au stat la baza jurizării: atractivitatea obiectivelor şi experienţelor turistice din destinaţie, implicarea comunităţii evidenţiată prin investiţii în infrastructură şi acţiuni de promovare realizate în ultimii doi ani şi puterea brandului de destinaţie.

Odată cu câștigarea acestui titlu, Iașul va beneficia de promovare intensă drept o destinație perfectă pentru city break.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), alături de Alianţa pentru Turism, a fost partener în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei „Destinaţia anului 2022”. Concursul este de fapt o acţiune de promovare a turismului intern, care are drept scop ”popularizarea locurilor emblematice ale României în mediul online”.

Foto: Palatul Culturii din Iași (Unsplash / Adi Coco)