Bennett a fost întâmpinat de ministrul de externe din Bahrain Abdullatif bin Rashid Al-Zayani și de ministrul economiei Salman bin Khalifa Al-Khalifa. El are în program întrevederi cu cu conducătorul Bahrainului, regele Hamad bin Isa Al Khalifa, și cu prințul moștenitor și prim-ministrul țării, Salman bin Hamad Al-Khalifa.

Bennett și Salman s-au întâlnit în noiembrie cu ocazia conferinței climatice COP26 de la Glasgow, unde prințul moștenitor l-a invitat pe premier să viziteze țara.

Potrivit biroului lui Bennett, întâlnirea lor de marți se va axa în jurul aprofundării relațiilor bilaterale dintre țări, după ce acestea au semnat un acord de normalizare ca parte a Acordurilor Avraham în septembrie 2020.

Bennett are în program și o întâlnire și cu membrii micii comunități evreiești locale. În august 2021, comunitatea evreiască din Bahrain, formată din 50 de oameni, a ținut primele slujbe de Shabat la sinagoga din Manama în 74 de ani.

Bennett a vizitat celălalt stat din Golf în cadrul Acordurilor Avraham, Emiratele Arabe Unite, în decembrie. În mod remarcabil, totuși, el nu a combinat călătoriile, deoarece Bahrain și Emiratele Arabe Unite par să urmărească relații din ce în ce mai separate cu Israelul după ce au participat împreună la ceremonia Acordurilor Avraham de la Casa Albă și au organizat evenimente comune cu Israelul anul trecut.

Ministrul de externe Yair Lapid, care este și adjunctul lui Bennett a vizitat în Bahrain în septembrie 2021 pentru a deschide ambasada Israelului la Manama.

La începutul acestei luni, ministrul Apărării Benny Gantz a semnat un memorandum de înțelegere cu omologul său din Bahrain în timpul unei vizite în țara din Golf. Potrivit biroului lui Gantz, memorandumul de înțelegere „va ajuta la promovarea cooperării în domeniul informațiilor, a unui cadru pentru exerciții și a cooperării între industriile de apărare ale țărilor”.

Ceva mai puțin influent decât celelalte țări din Golful Persic, Bahrainul, bogat în petrol, este însă considerat un jucător important în regiune, deoarece menține o relație solidă cu forțele armate ale SUA, care își bazează flota a 5-a a marinei în Bahrain.

Atât Israelul, cât și Bahrainul consideră Iranul un inamic. Pentru Regatul Bahrain, Republica Islamică reprezintă o amenințare constantă la adresa stabilității, deoarece Iranul a sprijinit în mod regulat grupurile revoluționare șiite din țară de-a lungul anilor. În timp ce 70% din populația Bahrainului este șiită, ca și Iranul, elita conducătoare este sunnită.