Acasă Externe Navalnîi, principalul oponent al lui Vladimir Putin, internat la terapie intensivă. Ar fi fost otrăvit.

Navalnîi, principalul oponent al lui Vladimir Putin, internat la terapie intensivă. Ar fi fost otrăvit.

0
Navalnîi, principalul oponent al lui Vladimir Putin, internat la terapie intensivă. Ar fi fost otrăvit.

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi se află în stare gravă după ce a fost internat într-un spital din orașul Omsk din Siberia, a relatat joi agenția de presă TASS, care îl citează pe medicul șef din spitalul în care Navalnîi este tratat, transmite Reuters.

Aleksei Navalnîi, 44 de ani, este inconștient și internat la terapie intensivă, după ce a început să se simtă rău în timpul zborului de întoarcere spre capitală rusă Moscova din orașul siberian Tomsk, a precizat purtătoarea să de cuvânt Kira Iarmus. După ce avionul a aterizat la Omsk, Navalnii a fost dus la spital cu suspiciunea de otrăvire, a adăugat ea pe rețelele sociale Twitter și Telegram.

„Presupunem că Aleksei (Navalnii) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul sau. Această este singură băutură pe care el a consumat-o în această dimineață”, a subliniat ea. Iarmus a făcut o paralelă cu un incident de anul trecut, în timpul căruia Navalnii a manifestat o reacție alergică acută care, potrivit medicilor, ar fi putut fi cauzată de o otrăvire cu o substanță chimică necunoscută.

Navalnii, avocat și activist anticorupție, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că pedepsele cu detenția aplicate de Rusia împotriva lui Navalnii în 2012 și 2014 au fost motivate politic și au încălcat drepturile sale, decizie pe care Moscova o contesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.