Acasă Externe Nemulțumită de sprijinul Moscovei, Armenia anunță exerciții militare comune cu SUA

Nemulțumită de sprijinul Moscovei, Armenia anunță exerciții militare comune cu SUA

0
Nemulțumită de sprijinul Moscovei, Armenia anunță exerciții militare comune cu SUA

Armenia și Statele Unite vor desfășura exerciții militare comune în Armenia începând de săptămâna viitoare, a anunțat miercuri Ministerul armean al Apărării, citat de Reuters.

„Ca parte a pregătirilor pentru participarea la misiuni internaționale de menținere a păcii, exercițiul comun Armenia-SUA ‘EAGLE PARTNER 2023’ va avea loc între 11 și 20 septembrie în Armenia”, se arată într-un comunicat.

Armenia, o fostă republică sovietică, dă de mai multe luni semne de nemulțumire față de aliatul său tradițional rus, al cărui sprijin îl consideră insuficient în fața Azerbaidjanului în conflictul din Nagorno-Karabah.

Într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica, premierul armean Nikol Pașinian a declarat că Armenia a făcut o greșeală strategică bazându-se doar pe Moscova pentru a-și garanta securitatea.

El a sugerat că Rusia, care are un pact de apărare cu Armenia și o bază militară în această țară, nu consideră Erevanul suficient de „pro-rus” și a sugerat că Moscova ar fi în curs de dezangajare din Caucazul de Sud, ipoteză negată de Kremlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.