Acasă Externe Nemulțumite fiind de abordarea SUA, Franța și Germania s-au retras de la discuţiile privind reformarea OMS

Nemulțumite fiind de abordarea SUA, Franța și Germania s-au retras de la discuţiile privind reformarea OMS

0
Nemulțumite fiind de abordarea SUA, Franța și Germania s-au retras de la discuţiile privind reformarea OMS

Conform unui raport al agenției Reuters, Franța și Germania au părăsit discuțiile referitoare la reformarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), fiind nemulțumite de încercările Statelor Unite de a conduce negocierile. Asta deși Washingtonul a anunțat în prealabil că se va retrage din OMS.

Membrii alianței G7 au petrecut săptămâni întregi pentru a redacta un document de reformă care va trebui în cele din urmă să fie aprobat de G20 și ONU pentru a intra în vigoare.

OMS a fost aspru criticat – cel mai vocal din partea lui Donald Trump – în ultimele luni pentru tratarea pandemiei coronavirusului. Trump a acuzat OMS că a ajutat China să „inducă în eroare lumea” la începutul pandemiei, care a început în orașul chinez Wuhan.

Dar SUA, care au spus luna trecută că vor părăsi OMS în iulie 2021, încearcă să dicteze termenii, potrivit mai multor oficiali europeni care au vorbit cu Reuters.

Modelul american este prea extrem pentru Franța și Germania, iar ministerele de sănătate ale țărilor au declarat pentru Reuters că este greșit că SUA a condus discuțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.