Autorităţile franceze vor impune pentru Paris şi regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară la începutul acestei săptămâni ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, conform unui anunţ făcut duminică de biroul premierului Jean Castex.

Cel mai ridicat nivel de alertă implică impunerea de măsuri restrictive suplimentare pentru locurile publice, reglementări ce vor fi detaliate luni în cadrul unei conferinţe de presă.

Noile măsuri restrictive vor fi puse în aplicare începând de marţi şi vor fi valabile timp de 15 zile.

Restaurantele din oraș vor trebui să pună în aplicare noi masuri sanitare pentru a rămâne deschise, iar sălile de curs universitare nu trebuie să fie pline decât pe jumătate.

Dar restaurantele și bistrourile care servesc mâncare, precum și alcool pot rămâne deschise, atâta timp cât înregistrează datele de contact de la clienți și își închid ușile la ora 22:00.

Barurile in schimb vor fi complet inchise.

Lucrul de acasă trebuie să fie prioritar „acum mai mult ca oricând”.

Pe 26 septembrie, Marsilia, al doilea oraș al Franței, a închis toate barurile, restaurantele și sălile de sport timp de două săptămâni. Locurile publice, inclusiv teatre, muzee și cinematografe, au trebuit să închidă, de asemenea, dacă nu au putut introduce măsuri antivirale stricte.