Furnizorul din industria automotive Hella se extinde în România și anunță două noi centre de dezvoltare, la Oradea și Iași. Nemții vor să dezvolte aici soluții pentru vehicule electrice și conducere asistată

Furnizorul din industria automotive HELLA își extindă rețeaua globală de electronice cu două noi locații de dezvoltare în România, anunță reprezentanții grupului. Activitățile se concentrează în principal pe dezvoltarea de soluții de produse pentru electromobilitate și conducere automată, iar noile locații de dezvoltare vor crea până la 300 de noi locuri de muncă în următorii trei-patru ani, spun reprezentanții companiei.

HELLA, furnizor auto care operează sub marca umbrelă FORVIA, își extinde în continuare rețeaua europeană de cercetare și dezvoltare în domeniul electronicelor cu două noi locații de dezvoltare în “marile orașe românești Iași și Oradea”, transmit reprezentanții companiei. Aceștia menționează că, în aceste locații, dezvoltarea tehnologiilor de viitor va fi impulsionată în funcție de tendințele cheie ale pieței, cum ar fi conducerea automată și electromobilitatea. În următorii trei-patru ani, vor fi create în total până la 300 de noi locuri de muncă.

“Nevoia de soluții electronice este în continuă creștere pe măsură ce industria continuă să se schimbe. Cu cele două noi locații de dezvoltare, ne consolidăm și mai mult poziționarea pentru a răspunde cererii ridicate de produse”, a declarat Björn Twiehaus, director general pentru produse electronice la HELLA.

“În România, suntem deja reprezentați de mulți ani cu site-uri esențiale de electronice de înaltă performanță. De exemplu, acolo se dezvoltă deja astăzi unități de control foarte sofisticate. În acest sens, era evident pentru noi să ne bazăm pe această rețea și să ne consolidăm în continuare prezența în țară”, a explicat  Björn Twiehaus.

Principalul obiectiv al noului Centru Tehnic din Oradea este dezvoltarea de noi soluții de produse pentru vehiculele electrice, inclusiv sisteme de gestionare a bateriilor și convertoare de tensiune. Printre sarcinile inițiale ale sediului de la Iași se numără dezvoltarea și testarea software-ului pentru senzorii radar de 77 GHz, o tehnologie cheie centrală pentru conducerea asistată și automatizată. Cele două locații și-au început activitatea în această toamnă cu o echipă de bază de aproximativ zece ingineri fiecare.

Foto: Sistem cu tehnologii Hella, Facebook

“Am decis să ne extindem rețeaua la sediile din Oradea și Iași deoarece acestea oferă condiții excelente. Fiind orașe universitare și centre economice importante din nordul țării, acestea aveau un potențial mare de specialiști cu înaltă calificare, ceea ce este deosebit de important pentru noi, ca furnizor de automobile puternic din punct de vedere tehnologic”, a declarat Gelu Murariu, directorul general al HELLA România.

HELLA este prezentă în România de peste 17 ani și are în prezent aproximativ 4.500 de angajați. Pe lângă un centru administrativ regional, HELLA menține, de asemenea, trei fabrici și alte trei locații de dezvoltare în România.

Hella e furnizor internațional în industria automotive și o companie a grupului FORVIA. Împreună, Hella și Faurecia operează sub brandul general Forvia și, cu peste 150.000 de angajați în peste 300 de locații, formează al șaptelea furnizor auto la nivel mondial.

Foto: Hella, Facebook